Ο «Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Ν. Θεσσαλονίκης», είναι ένας Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένος απ’ το Κράτος, με έτος ίδρυσης το 1938.

Αριθμεί περίπου 650 συνεργεία επισκευής επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων. Όλα τα μέλη είναι καταρτισμένα και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της νέας τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας πάντα τα κατάλληλα ανταλλακτικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η προάσπιση και η διαφύλαξη των συμφερόντων των παραπάνω συνεργείων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του, με γνώμονα πάντοτε την οδική ασφάλεια, η οποία βασίζεται στον σωστό έλεγχο των οχημάτων.

Βασικό μέλημα του Συλλόγου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Συνεργάζεται και συμβουλεύεται πιστοποιημένους φορείς ανακύκλωσης.

Υλοποιεί διαρκώς εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την άριστη και πλήρη κατάρτιση των μελών του.

Διατηρεί τράπεζα αίματος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για την κάλυψη των αναγκών των μελών του και εκδίδει το τριμηνιαίο κλαδικό περιοδικό “Τα νέα των μηχανικών”. Προστάτης άγιος του Συλλόγου είναι ο Προφήτης Ηλίας και πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσης προς τιμήν του κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου.

© Copyright 2016 sinergiathess.gr